Business VOLTIN BLOG

Google dlouhodobě investuje obrovské částky do solární energie

V roce 2013 Google investoval do rozšíření své soustavy solárních elektráren a postavil šest nových elektráren s rozpočtem 80 milionů dolarů. Motivací je závazek k čisté energii a velmi atraktivní finanční výnosy. Nové solární elektrárny byly postaveny v Kalifornii a Arizoně.

Google investuje obrovské částky do solární energie

V roce 2013 Google investoval do rozšíření své soustavy solárních elektráren a postavil šest nových s rozpočtem 80 milionů amerických dolarů. Motivací je nejen závazek k čisté energii, ale především velmi atraktivní finanční výnosy s výbornou návratností. A také zlepšení image společnosti. Nové solární elektrárny byly postaveny v Kalifornii a Arizoně.

Ve stejném roce provozoval Google již 14 elektráren na čistou energii o celkovém výkonu 2 miliony wattů. Tento výkon dokáže napájet až půl milionu domácností nebo všech veřejných základních škol ve státech New York, Oregon a Wyoming, po dobu jednoho roku.

Google tyto nové investice komentoval, že jsou součástí úsilí o budoucnost čisté energie, kde je obnovitelná energie hojná, dostupná a levná.

Google pokračuje s investicemi do větrné a solární energie dalšími 2 miliardami dolarů v roce 2019

Téměř polovina investic společnosti Google v roce 2019 do obnovitelné energie byla uskutečněna v Evropě, především ve Finsku, Švédsku, Belgii a Dánsku. Tedy států s vhodnou legislativou k budování obrovských solárních komplexů.

Další investice byly v amerických státech Severní a Jižní Karolína, Texas a také menší kontrakt v Jižní Americe na napájení datového centra Google v Chile.

VOLTIN: Google solar system Kalifornie
Google solární elektrárna

Snaha technologického giganta o ekologičtější energii podnítí největší dohodu o obnovitelné energii v historii společnosti Google

Generální ředitel Google Sundar Pichai tehdy uvedl, že dohoda o čisté energii bude zahrnovat 18 samostatných dohod o dodávkách elektřiny společnosti Google z větrných a solárních projektů po celém světě. Portfolio zelené energie vyhledávače tím vzrostlo o 40 %, společnosti to poskytne navýšení o 1,6 gigawattu čisté elektřiny – což odpovídá zhruba kapacitě milionu solárních střech.

"Dohoda o čisté energii bude zahrnovat 18 samostatných dohod o dodávkách elektřiny společnosti Google z větrných a solárních projektů po celém světě."

Tyto obrovské investice Google do obnovitelných zdrojů energie potvrdily, že se společnost stala největším firemním nákupčím elektřiny z obnovitelných zdrojů, jelikož vyrovnala obrovskou poptávku po energii svých globálních provozů a datových center. V roce 2019 se jednalo o výstavbu milionů solárních panelů a stovek větrných turbín celkem na třech kontinentech.

Investujte chytře jako Google

Je tedy evidentní, že v solární energetice je budoucnost. Z pohledu ekologie, ale i z pohledu investic.

Následujte Google, investujte chytře, s výhledem do budoucnosti a postavte si také vlastní solární elektrárnu. Se společností VOLTIN je to jednoduché, rychlé a nejen, že investujete do ekologie, ale hlavně můžete ušetřit nemalé peníze za provoz Vašeho rodinného domu.

Sjednejte si konzultaci s odborníkem z VOLTINu a nechte si zaslat nezávaznou nabídku na vlastní solární elektrárnu na Váš rodinný dům.

Zdroj: Google, VOLTIN

Nezávazná poptávka
VOLTIN BLOG: Robert Kolman
Robert Kolman
OK
Ověřený autor
Konzultace zdarma

Chci sjednat konzultaci s technikem zdarma

Projektant solární elektrárny

Chci sjednat konzultaci s technikem

Technik přijede, probereme vaše možnosti a sestavíme nabídku na míru

Odeslání souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Děkujeme! Vaši poptávku jsem přijali.
Oops! Něco se pokazilo při odesílání formuláře.
Close