Business VOLTIN BLOG

Dotace Nová Zelená Úsporám Light na solární panely pro rodinné domy

Finanční podpora pro program na úsporná opatření v domácnostech s nízkými příjmy Nová zelená úsporám Light (NZÚ Light) bude zvýšena z původních 1,5 miliardy korun na 6 miliard korun. Kromě zateplení budou žadatelé od května moci získat až 90 tisíc korun na pořízení termických nebo fotovoltaických systémů na ohřev vody, což jim pomůže ušetřit více než 10 tisíc korun ročně.

Dotace Nová zelená úsporám Light na solární panely pro rodinné domy

Nová zelená úsporám Light - Podpora renovací domů pro nízkopříjmové domácnosti získá další 3 miliardy Kč a rozšíří se o dotace na solární systémy

Nová zelená úsporám Light, program pro nízkopříjmové domácnosti, bude moci díky novému financování z Modernizačního fondu podpořit další renovace a nově i instalace solárních systémů. Dotace na renovace dosáhnou až 150 tisíc Kč, na solární systémy až 90 tisíc Kč. Jeden dům tak může získat dotace celkem až čtvrt milionu Kč.

Nová zelená úsporám Light Modelový příklad dotace na solární panely na rodinné domy

Co je dotace Nová zelená úsporám Light

Program Nová zelená úsporám Light je pro každého, kdo chce ušetřit peníze a být současně ohleduplný k životnímu prostředí. Správně nastavené parametry podpory úsporných opatření a rozsáhlý poradenský systém dokázaly oslovit přesně ty zájemce, pro které byl program koncipován. Více než 23 tisíc žadatelů z řad seniorů a domácností pobírajících příspěvek na bydlení si řeklo už o bezmála tři miliardy korun na snadno realizovatelné renovace, pomáhající čelit vysokým cenám energií.

Zájem o zateplení rodinných domů a rekreačních objektů využívaných k trvalému bydlení je stále opravdu velký. I těm nejzranitelnějším skupinám obyvatel se díky NZÚ Light dostalo masivní pomoci a umožnilo jim přečkat letošní krizovou zimu. Ale nejen to, úsporná opatření pomůžou šetřit výdaje na vytápění i v dalších letech. Rozhodnutí navýšit alokaci o další 3 miliardy korun bylo logickou reakcí na neustávající příliv žádostí o dotace na snadné a na úspory efektivní renovace. Stát chce i nadále podporovat ohrožené domácnosti a posilovat jejich energetickou nezávislost.

Jak dlouho trvá vyřízení dotace Zelená úsporám Light?

Obvykle se tento proces pohybuje v rozmezí několika týdnů až několika měsíců. Důležité je mít všechny potřebné dokumenty a informace připraveny předem. Pro přesnější informace a aktuální dobu čekání doporučuji kontaktovat příslušný úřad nebo instituci, která dotaci spravuje.

Společnost VOLTIN se specializuje na poskytování komplexních služeb v oblasti solárních energetických řešení. Naším cílem je nejen dodat a instalovat solární panely, ale také se postarat o celý proces získání dotace. Zákazníkům na klíč zajišťujeme nejen kvalitní solární systémy pro rodinné domy a firmy, ale také se staráme o administrativní a organizační stránku žádosti o dotaci. Díky našim odborným znalostem a zkušenostem můžete mít jistotu, že vaše žádost bude správně vyplněna a podána, čímž se zvýší pravděpodobnost úspěšného získání dotace Zelená úsporám Light.

Jaká je dotace Nová zelená úsporám Light

V novém programovém období přinese Nová zelená úsporám Light kromě již stávajících dotací ve výši až 150 tisíc korun na zateplení včetně výměny oken a vchodových dveří i možnost získat dalších 90 tisíc korun na pořízení termického nebo fotovoltaického systému na ohřev vody.

Kdo má nárok na dotaci

O dotaci si budou moct zažádat i ti, kteří již finanční prostředky z NZÚ Light čerpali, a stejně jako v pilotní výzvě budou moct dotaci čerpat zálohově. Více informací se dočtete v článku Příjem žádostí o dotace na solární systémy pro seniory a domácnosti s nižšími příjmy.

Kdy se vyplácí dotace

Dotace je státem vyplácena po kompletní realizaci díla.

Nová zelená úsporám Light Nové dotace na solární panely

Dotační program se výrazně navýší, využijte toho

Pokračující etapa úspěšného programu pro nízkopříjmové domácnosti Nová zelená úsporám Light získá další 3 miliardy korun z Modernizačního fondu a nabídne kromě podpory zateplení i možnost čerpat dotační podporu na instalaci systému ohřevu teplé vody pomocí sluneční energie.

A jak to celé funguje? Stačí si vybrat společnost VOLTIN pro realizace solárních panelů, která zajistí veškerou administrativu spojenou s dotací a navíc vám ještě před podpisem smlouvy sdělí, jakou výši dotace můžete očekávat. Díky tomu máte jistotu, že vám dotace opravdu pomůže.

Ale to není vše! Program se rozšiřuje i na instalace solárních systémů. Enormně rostoucí náklady na elektřinu stát nutí hledat nové způsoby, jak ji získat levně. Instalace solárního systému vám tedy může ušetřit mnoho peněz za elektřinu. A s VOLTINem to je ještě snazší – stejně jako u dotací, nabízíme komplexní řešení včetně administrativy a výpočtu očekávaných úspor. S našimi solárními systémy můžete být nejen ekologičtí, ale také finančně soběstační.

VOLTIN - společnost se specializací na solární panely pro rodinné domy

S příchodem nového programového období Nové zelené úsporám Light se nabízí ideální příležitost, jak si pořídit solární panely a přispět tak k energetické nezávislosti domácnosti a úspoře na výdajích za energie. Pokud se rozhodnete pro tuto moderní a udržitelnou formu výroby energie, určitě byste měli zvážit spolupráci se společností VOLTIN.

VOLTIN nabízí svým zákazníkům nejen kvalitní a nejvýkonnější solární panely od renomovaných výrobců, poradenství při celém procesu instalace, ale také kompletní servis. Navíc VOLTIN zajistí veškerou administrativu spojenou s dotací, a to včetně předběžného stanovení výše dotace ještě před podpisem smlouvy.

Díky solárním panelům od společnosti VOLTIN můžete nejen snížit své náklady na energie, ale také přispět k ochraně životního prostředí. Získaná energie ze slunce je totiž ekologická a udržitelná a navíc je zcela zdarma.

Začněte šetřit na svých výdajích za energie již dnes a využijte možnosti, kterou nabízí dotační program Nová zelená úsporám Light. Spolupracujte s společností VOLTIN a získejte kvalitní solární panely s dlouholetou zkušeností v oboru. Vaše domácnost bude energeticky nezávislá a vy se budete moci těšit z nižších výdajů za energie i příjemného pocitu, že přispíváte k ochraně životního prostředí.

Zdroj: VOLTIN BLOG, Dotace Nová zelená úsporám Light další miliardy nově i na solární ohřev vody

Klíčová slova: Nová zelená úsporám Light, snížení nákladů na vytápění, ochrana životního prostředí, solární energie, úspora energie, solární panely, fotovoltaické panely, zelená energie, instalace solárních panelů, solární energie pro rodinné domy, solární systém pro domácnosti, solární technologie, udržitelný zdroj energie, solární elektrárna, VOLTIN BLOG.

Nezávazná poptávka
VOLTIN BLOG: Robert Kolman
Robert Kolman
OK
Ověřený autor
Konzultace zdarma

Chci sjednat konzultaci s technikem zdarma

Projektant solární elektrárny

Chci sjednat konzultaci s technikem

Technik přijede, probereme vaše možnosti a sestavíme nabídku na míru

Odeslání souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Děkujeme! Vaši poptávku jsem přijali.
Oops! Něco se pokazilo při odesílání formuláře.
Close