Business VOLTIN BLOG

Nová zelená úsporám Light - startuje příjem žádostí o dotace na solární systémy pro seniory a domácnosti s nižšími příjmy

Program "Nová zelená úsporám Light" nabízí nově dotace ve výši až 90 tisíc korun na instalaci fotovoltaického nebo termického systému na ohřev vody. Pro správnou instalaci je však nutné zvolit odborně způsobilou osobu. Zůstává také dotace ve výši 150 tisíc korun na zateplení fasády, střechy, stropů a podlah a na výměnu oken a dveří. Seniorům a domácnostem s nižšími příjmy tak tato iniciativa umožňuje získat až 240 tisíc korun na podporu energetické nezávislosti a snižování výdajů za energie.

NZÚL
Nová zelená úsporám Light - startuje příjem žádostí o dotace na solární systémy pro seniory a domácnosti s nižšími příjmy

Právě spuštěný program Nová zelená úsporám Light rozšiřuje svou nabídku pro nízkopříjmové domácnosti o podporu instalace solárního systému na ohřev vody. Tento program poskytuje dotace na rychlé zateplení domů a nyní umožňuje i žadatelům, kteří již v minulosti čerpali dotaci na zateplení, aby požádali o dotaci na instalaci solárního systému.

Novinkou v rámci programu jsou dotace ve výši 90 tisíc korun na instalaci fotovoltaického nebo termického systému na ohřev vody. Na rozdíl od zateplení, které je možné realizovat i svépomocí, musí být instalace těchto systémů provedena odbornou a způsobilou osobou, držící oprávnění podle zákona 406/2000 Sb. o hospodaření energií.

Dotace ve výši 150 tisíc korun na rychlé zateplení fasády, střechy, stropů, podlah a na výměnu oken a vchodových dveří zůstávají beze změny.

Díky těmto dotacím mohou zájemci z řad seniorů a domácností s nižšími příjmy získat až 240 tisíc korun na posílení energetické nezávislosti a na ušetření výdajů za energie i do budoucna.

Zdroj: VOLTIN BLOG, Státní fond životního prostředí

Klíčová slova: Nová zelená úsporám Light, Solární panely, dotace na solární panely pro seniory a domácnosti s nižšími příjmy, ekologie, udržitelnost, energetická účinnost, obnovitelné zdroje, inovace, moderní technologie, VOLTIN, VOLTIN BLOG.

Nezávazná poptávka
VOLTIN BLOG: Robert Kolman
Robert Kolman
OK
Ověřený autor
Konzultace zdarma

Chci sjednat konzultaci s technikem zdarma

Projektant solární elektrárny

Chci sjednat konzultaci s technikem

Technik přijede, probereme vaše možnosti a sestavíme nabídku na míru

Odeslání souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Děkujeme! Vaši poptávku jsem přijali.
Oops! Něco se pokazilo při odesílání formuláře.
Close