Business VOLTIN BLOG

Biosolární zelená střecha - kombinace solárních panelů a zeleného zázemí | VOLTIN & Gardenpoint

Solární zelené střechy jsou moderní řešení pro udržitelnou a ekologickou výrobu energie a zlepšení kvality ovzduší ve městech. Společnosti VOLTIN a Gardenpoint společně nabízejí unikátní produkt v podobě biosolární zelené střechy, která kombinuje solární panely a zelené střechy. Díky tomuto řešení můžete využít výhod obou technologií a přispět tak k ochraně životního prostředí.

Biosolární zelená střecha
Společnosti VOLTIN a Gardenpoint se spojily a přináší vám inovativní produkt - Biosolární zelenou střechu. Tento projekt kombinuje solární panely od společnosti VOLTIN s kvalitními zelenými střechami od Gardenpoint. Výsledkem je nejen úsporná a ekologická energie, ale i příjemné prostředí s rostlinami na střeše vašeho domu. Spolupráce obou firem zaručuje nejen vysokou kvalitu, ale i dlouhou životnost tohoto inovativního řešení.

Biosolární zelené střechy – kombinace solárních panelů a zelených střech

Solární panely a zelené střechy mají společný cíl - snížení spotřeby energie a ochranu životního prostředí. Společnosti VOLTIN a Gardenpoint se spojily, aby vytvořily biosolární zelené střechy, které kombinují výhody obou technologií a tím vytvářejí dokonalé řešení pro udržitelné budovy. Solární panely umožňují získávat energii ze slunce a zelené střechy poskytují izolaci, ochranu před vlivem klimatu a vylepšují kvalitu ovzduší.

Solární panely od VOLTIN

Solární panely jsou klíčovým prvkem solárních zelených střech od společnosti VOLTIN. Tyto panely jsou navrženy tak, aby umožňovaly maximální využití sluneční energie a byly efektivní i v náročných klimatických podmínkách. VOLTIN nabízí širokou škálu solárních panelů pro různé potřeby a požadavky zákazníků.

Gardenpoint logo

Zelené střechy od Gardenpoint

Gardenpoint je předním poskytovatelem zelených střech v České republice. Společnost nabízí širokou škálu zelených střech pro různé druhy budov, od rodinných domů až po velké komerční budovy. Zelené střechy Gardenpoint mají mnoho výhod, včetně izolace, zlepšení kvality ovzduší a ochrany před klimatickými vlivy.

Jak fungují solární panely na zelených střechách?

Solární panely na zelených střechách fungují podobně jako jiné solární panely, ale mají několik výhod. Solární panely na zelených střechách jsou chráněny před vlivem klimatu a mají vylepšenou účinnost díky ochlazování od zeleného porostu. Solární panely na zelených střechách tedy mohou být více využívány, což vede k větší úspoře energie a snížení nákladů na elektřinu.

Společný produkt firem VOLTIN a Gardenpoint - Biosolární zelené střechy

Solární panely jsou dnes běžnou součástí moderních domů a budov, a to zejména z důvodu, že výrazně snižují spotřebu elektřiny z tradičních zdrojů a tím i náklady na energii. Nicméně, solární panely jsou poměrně výrazným prvkem na střeše a ne každému se líbí jejich design. Proto mnoho lidí volí kombinaci solárních panelů a zelených střech, která spojuje výhody obou prvků.

VOLTIN je specialista na solární panely a navíc má bohaté zkušenosti s instalací těchto panelů na různé typy střech. Gardenpoint na druhé straně je specialistou na zelené střechy a disponuje rozsáhlými znalostmi o rostlinách, které jsou vhodné pro pěstování na střechách.

Společně se rozhodli spojit své síly a vytvořit produkt, který spojuje výhody solárních panelů a zelených střech. Biosolární zelené střechy jsou skvělým řešením pro všechny, kteří chtějí využívat obnovitelné zdroje energie a zároveň si udržet estetický vzhled své střechy.

Hlavní výhody Biosolárních zelených střech jsou:

  1. Energetická úspora – solární panely produkují elektřinu zdarma a zelené střechy snižují potřebu klimatizace v letních měsících.
  2. Estetický vzhled – kombinace solárních panelů a rostlin na střeše dává budově moderní a atraktivní vzhled.
  3. Ochrana střechy – zelené střechy chrání střechu před povětrnostními vlivy, což prodlužuje její životnost.
  4. Ekologie – Biosolární zelené střechy jsou přírodním prvkem, který přispívá k ochraně životního prostředí.
Snížení teploty ve městě v době veder

Během letních dnů se města stávají místem s vysokými teplotami, což může být pro obyvatele velmi nepříjemné. Navíc, rostoucí teploty mají negativní dopad na životní prostředí a zdraví lidí. Existuje však několik způsobů, jak může být teplota ve městě snížena a jak se také může pomoci chránit město proti vlivům klimatické změny.

Biosolární zelené střechy jsou skvělým řešením pro všechny, kteří chtějí využívat obnovitelné zdroje energie a zároveň si udržet estetický vzhled svého domova či firmy.

Často kladené otázky (FAQ)

Jaké jsou výhody solárních zelených střech?

Výhody solárních zelených střech jsou mnohostranné - zlepšují izolaci střechy, zvyšují energetickou účinnost, snižují náklady na energii, zlepšují kvalitu ovzduší a zvyšují biodiverzitu v městském prostředí.

Jaké jsou nejvhodnější rostliny pro solární zelené střechy?

Pro solární zelené střechy jsou nejvhodnější suchomilné a mrazuvzdorné rostliny, jako jsou například sedum, rozchodník, jitrocel, šalvěj, česnek, tymián a jiné bylinky.

Jak často je třeba zalévat zelenou střechu?

Závisí to na mnoha faktorech, jako jsou klimatické podmínky, velikost střechy, druh rostlin a další faktory. Obecně se doporučuje zalévat zelenou střechu alespoň jednou týdně v suchých obdobích.

Je možné zřídit samozavlažovací systém na solární zelené střeše?

Ano, je možné zřídit samozavlažovací systém na solární zelené střeše. Samozavlažovací systémy jsou často využívány pro zajištění optimálních podmínek pro růst rostlin na střeše.

Jak probíhá instalace solárních panelů na zelené střeše?

Instalace solárních panelů na zelené střeše zahrnuje několik kroků, jako je příprava podkladu, montáž konstrukce, instalace solárních panelů a připojení k elektrické síti. Celý proces musí být prováděn odborníky s potřebnými zkušenostmi a v souladu se všemi předpisy a normami.

Zdroj: VOLTIN BLOG, https://www.gardenpoint.cz/

Klíčová slova: Solární zelené střechy, Gardenpoint, Biosolární zelená střecha, solární panely, zelené střechy, ekologie, udržitelnost, energetická účinnost, obnovitelné zdroje, zahrada, zdraví, design, architektura, inovace, moderní technologie, VOLTIN BLOG.

Nezávazná poptávka
VOLTIN BLOG: Robert Kolman
Robert Kolman
OK
Ověřený autor
Konzultace zdarma

Chci sjednat konzultaci s technikem zdarma

Projektant solární elektrárny

Chci sjednat konzultaci s technikem

Technik přijede, probereme vaše možnosti a sestavíme nabídku na míru

Odeslání souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Děkujeme! Vaši poptávku jsem přijali.
Oops! Něco se pokazilo při odesílání formuláře.
Close