Business VOLTIN BLOG

Stoupl zájem o solární panely, montážním firmám narůstá množství zakázek

Rekordní počet nově instalovaných solárních panelů v Česku. Hlásí ho Solární asociace s tím, že jich v tuzemsku přibylo na 33 tisíc, tedy čtyřikrát víc než v předchozím roce. A zájem firem i domácností o solární energii podle ní dále roste. Čekací doby zákazníků na instalaci panelů se protahují i na několik měsíců.

Solární panely na rodinném domě
Rekordní počet nově instalovaných solárních panelů v Česku. Hlásí ho Solární asociace s tím, že jich v tuzemsku přibylo na 33 tisíc, tedy čtyřikrát víc než v předchozím roce. A zájem firem i domácností o solární energii podle ní dále roste. Čekací doby zákazníků na instalaci panelů se protahují i na několik měsíců.

Instalovat nejmenší verzi solární elektrárny na střechu rodinného domu stihnou dva řemeslníci obvykle za den. Přesto se na jejich služby čeká měsíce. Poptávka po vlastním zdroji energií se totiž v posledních letech několikanásobně zvýšila. Dle montážních firem zájem vzrostl v řádech tisíců procent oproti předchozím letům.

Na instalaci solární elektrárny se teď čeká tři až čtyři měsíce. S tím, jak se zlepšuje počasí, roste i zájem lidí a s tím se mohou prodloužit i čekací lhůty. K investici je motivuje nejen vysoká cena energií, ale také inflace. V dnešní době se jedná o poměrně dobře uložené peníze oproti třeba jakémukoliv uložení v bance. Navíc přijde úspora plateb za energie.

Do solárních elektráren ale stále častěji investují také města, kraje nebo firmy. Například Správa železnic loni instalovala 60 solárních panelů na střechu výpravní budovy v Děčíně. Jednalo se o pilotní projekt, na kterém získaly řadu zkušeností a v současné době se připravuje řada dalších budov kde budou podobné elektrárny instalovány. Solární energii spotřebují přímo na nádraží, například na provozu zabezpečovacího zařízení nebo na osvětlení. Za necelý rok v provozu už podle jejich slov díky solární elektrárně ušetřili 90 tisíc Kč.

VOLTIN: Solární elektrárny na klíč

Jak vidíte, fotovoltaika je užitečná, dosažitelná a jedná se o investici, která se ve více směrech vyplatí. Potvrzují to i narůstající počty realizací solárních elektráren na rodinné domy, malé, střední, ale i ty největší průmyslové podniky. To vše navíc podpořeno vysokou státní dotaci, kterou znáte ještě před spuštěním realizace.

Jak ušetřit za elektřinu?

Solární elektrárny mají velký potenciál, který může významně přispět k výraznému snížení rodinného nebo firemního rozpočtu a menší závislosti na dodavatelích energií. Nejen, co se týká vzrůstajících cen, ale i v případě výpadků dodávek energií například po přírodních katastrofách. Obnovy dodávek energií po spadlém vedení často trvají v řádech dnů, když výrobní závod stojí jen pár hodin, může to způsobit nemalé ztráty. Tato rizika můžete pořízením solární elektrárny výrazně eliminovat.

Investujte do budoucnosti, pořiďte si solární elektrárnu na klíč, získejte státní dotaci až 205.000 Kč. Výrazně si snížíte náklady na elektřinu a svoji nemovitost zhodnotíte.

Kontaktujte společnost VOLTIN- experty na Fotovoltaické řešení, proberte Vaše možnosti a nechte si zaslat nezávaznou nabídku na vlastní solární elektrárnu pro Vaši firmu nebo na rodinný dům.

Vyplňte své kontaktní údaje, rádi Vám připravíme nezávaznou nabídku a probereme Vaše dotazy.

Zdroj: VOLTIN, https://www.facebook.com/VOLTIN.cz, Česká televize https://www.ceskatelevize.cz/porady/10118379000-udalosti-v-regionech-praha/223411000140320/cast/969107/

Klíčové pojmy: VOLTIN, Stoupl zájem o solární panely. Solární elektrárny pro firmy o domácnosti.
Nezávazná poptávka
VOLTIN BLOG: Robert Kolman
Robert Kolman
OK
Ověřený autor
Konzultace zdarma

Chci sjednat konzultaci s technikem zdarma

Projektant solární elektrárny

Chci sjednat konzultaci s technikem

Technik přijede, probereme vaše možnosti a sestavíme nabídku na míru

Odeslání souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Děkujeme! Vaši poptávku jsem přijali.
Oops! Něco se pokazilo při odesílání formuláře.
Close