Business VOLTIN BLOG

ERÚ v dubnu pořádá webinář na téma ochrana spotřebitele

Chcete změnit dodavatele elektřiny nebo máte problém s vyúčtováním elektřiny? Nejen to, ale i další témata budou součástí dubnového webináře od Energetického regulačního úřadu.

ERÚ v dubnu pořádá webinář na téma ochrana spotřebitele

Dva webináře v dubnu pořádá Energetický regulační úřad (ERÚ)

Prvním bude webinář AKTUÁLNÍ OTÁZKY OCHRANY SPOTŘEBITELE V ENERGETICE, kde Vás čeká následující obsah:

  • Změna dodavatele elektřiny a plynu
  • Cenová ujednání
  • Vyúčtování dodávek elektřiny
  • Řešení problémů s dodavatelem

Webinář je určen pro širokou veřejnost, ale i pro vysokoškolské studenty.

Druhý webinář NAVRHOVANÁ PODPORA PRO TEPLÁRENSTVÍ V RÁMCI PROGRAMU PRO PODPORU ZÁKAZNÍKŮ V TEPLÁRENSTVÍ SOUVISEJÍCÍ S VYSOKOU CENOU TEPELNÉ ENERGIE, na téma podpory v teplárenství. Obsahem bude:

  • Navrhovaná podpora pro teplárenství – pro konečné zákazníky jako příjemce podpory (Dočasný krizový rámec a Program pro podporu zákazníků v teplárenství související s vysokou cenou tepelné energie podle Dočasného krizového rámce pro opatření státní podpory na podporu hospodářství po agresi Ruska vůči Ukrajině)
  1. podmínky podpory
  2. časový harmonogram podání žádostí
  3. výpočet podpory
  4. stanovení výše podpory pro odběratele
  5. informační toky mezi dodavateli
  6. finanční toky mezi dodavateli
  • Úprava cenového rozhodnutí ERÚ k cenám tepelné energie v závislosti na připravovanou podporu

Webinář je vhodný pro zákazníky, kteří budou informováni o tom, o jakou podporu se jedná, pro koho je určena, v jakém rozsahu a kdy ji mohou očekávat. Dále je určen pro dodavatele tepla, jelikož žadatelem podpory je výrobce tepelné energie, kterému vzrostly palivové náklady na výrobu tepelné energie, přičemž řetězcem dodavatelů je podpora promítnuta až konečnému zákazníkovi.

K online seminářům se může zdarma a bez předchozí registrace připojit každý.

První webinář se koná ve čtvrtek 13. dubna od 14:00 do 16:00 a věnovat se bude ochraně spotřebitele v energetice. To v praxi znamená, že účastníci se dozvědí užitečné informace týkající se změny dodavatele elektřiny a plynu, cenových ujednání, vyúčtování dodávek elektřiny či řešení problémů s dodavatelem. Přednášejícím bude Jakub Med, ředitel Sekce správních řízení ERÚ a podrobnosti, včetně odkazu k připojení, najdete zde.

Na úterý 25. dubna, opět od 14:00 do 16:00, je naplánovaný webinář s delším názvem „Navrhovaná podpora pro teplárenství v rámci Programu pro podporu zákazníků v teplárenství související s vysokou cenou tepelné energie“. Vedoucí Oddělení regulace teplárenství ERÚ ‎Sylva Hondlová podrobně představí připravovaný dotační program Ministerstva průmyslu a obchodu a následně pohovoří o úpravě cenového rozhodnutí ERÚ k cenám tepelné energie právě v závislosti na připravované podpoře. Online událost je vhodná jak pro dodavatele tepla, tak pro zákazníky. Detailní informace i link k připojení najdete zde.

Pokud chcete na webinářích zodpovědět konkrétní dotaz, můžete ho vepsat do formuláře na výše uvedených odkazech.

Investujte chytře

Je tedy evidentní, že v solární energetice je budoucnost. Z pohledu ekologie, ale i z pohledu investic.

Investujte chytře, s výhledem do budoucnosti a nechte si také profesionálně vybudovat vlastní solární elektrárnu. Se společností VOLTIN je to jednoduché, rychlé a nejen, že investujete do ekologie, ale hlavně můžete ušetřit nemalé peníze za provoz Vašeho rodinného domu.
Sjednejte si konzultaci s odborníkem z VOLTINu a nechte si zaslat nezávaznou nabídku na vlastní solární elektrárnu na Váš rodinný dům.

Zdroj: VOLTIN, https://www.facebook.com/VOLTIN.cz, ERÚ, https://www.eru.cz/eru-v-dubnu-porada-dva-webinare-tematy-budou-ochrana-spotrebitele-podpora-pro-teplarenstvi

KLÍČOVÉ POJMY: VOLTIN, ERÚ, Energetický regulační úřad, ERÚ v dubnu pořádá webinář na téma ochrana spotřebitele, Změna dodavatele elektřiny a plynu, Cenová ujednání, Vyúčtování dodávek elektřiny, Řešení problémů s dodavatelem, Navrhovaná podpora pro teplárenství, Úprava cenového rozhodnutí ERÚ
Nezávazná poptávka
VOLTIN BLOG: Robert Kolman
Robert Kolman
OK
Ověřený autor
Konzultace zdarma

Chci sjednat konzultaci s technikem zdarma

Projektant solární elektrárny

Chci sjednat konzultaci s technikem

Technik přijede, probereme vaše možnosti a sestavíme nabídku na míru

Odeslání souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Děkujeme! Vaši poptávku jsem přijali.
Oops! Něco se pokazilo při odesílání formuláře.
Close