Business VOLTIN BLOG

Solární panely: Jak probíhá realizace solární elektrárny na klíč?

Fotovoltaická elektrárna na rodinný dům nebo pro firmy. Dobíjejte si baterie a zbavte se vysokých účtů za elektřinu. Zvolte si vysokokapacitní řešení s nabíječkou na elektromobil. Jak probíhá realizace solární elektrárny? VOLTIN Vám představuje profesionální řešení pro rodinné domy, malé, střední i velké firmy. Dotaci až 270 tisíc Kč Vám zajistíme.

Rychlý průvodce, jak probíhá realizace solární elektrárny na klíč

Pořiďte si solární panely a vyrábějte elektřinu, je to jednoduché! Jak probíhá realizace Fotovoltaické elektrárny?

Ceny za elektřinu v posledních letech významně vzrostly, což donutilo většinu domácností začít přemýšlet o snížení nákladů. Realizace solární elektrárny na střechu domu není v dnešní době žádný velký problém. Proces sice obnáší poměrně složité papírování, pokud se ale obrátíte na opravdové profesionály v oboru, českou společnost VOLTIN, rádi za Vás vše vyřídíme a to navíc ve velmi krátké době.

Při prvním setkání nám sdělíte své požadavky, projektant na základě obhlídky místa navrhne nejvhodnější možné řešení. Cílem je využít maximální potenciál střechy domu a sestavíme řešení pro pokrytí stávající i plánované spotřeby. Pokud si v budoucnu plánujete pořídít vyhřívaný bazén nebo třeba klimatizaci, kapacitu elektrárny na to připravíme. Pro každý projekt připravujeme vždy individuální řešené, aby co nejvíce vyhovovali požadavků zákazníka. Je tedy vhodné, abyste si předem rozmysleli, co ve výhledu několika let plánujete za rozšíření, abychom Vám připravili odpovídající kapacitu.

Řešení solární elektrárny vždy na míru

Kapacitu solární elektrárny připravujeme na základě analýzy spotřeby Vaší domácnosti, spolu s výhledem budoucích potřeb. Proto s Vámi náš specialista nejprve probere několik otázek, na základě kterých sestaví ideální řešení na míru, včetně úpravy rozvodné skříně a získání dotace od státu.

Projektant provádí analýzu spotřeby energie i s ohledem na Vaše budoucí plány. Bude brát ohled i na případy, kdy plánujete např. výstavbu bazénu nebo změnu systému ohřevu vody. Společně projdete, jak probíhá celý proces výstavby elektrárny, od podpisu smlouvy, až po připojení k distribuční síti. Nebudou na Vás tedy čekat žádná nepříjemná překvapení a také budete znát přibližný termín instalace. A navíc všechna potřebná povolení za Vás vyřeší právě VOLTIN.

Představíme Vám detailně zákaznické řešení, probereme všechny případné dotazy a po odsouhlasení a podpisu smlouvy podepíše se smlouva s Vaším dodavatelem energie. A může se instalovat. Od podpisu smlouvy to zabere přibližně tři měsíce, což je velmi přívětivý termín, jelikož zájem o solární elektrárny v poslední době velmi stoupl. Termín je takto krátký mimo jiné proto, že ve Voltinu se Vám věnují odborníci z oboru s mnohaletými zkušenostmi.

Jak probíhá realizace - profesionální instalace

VOLTIN striktně dbá na certifikaci instalačních techniků. Bezpečnost instalace zajišťuje precizní výběr jednotlivých komponent a jistících prvků.

Realizace na klíč včetně připojení k distribuční síti

Obrovské usnadnění Vám přineseme tím, že vyřídíme žádost o připojení k distribuční síti, revizi elektrárny a takzvané první paralelní připojení. To vše jsou poměrně komplikované záležitosti, ale naštěstí se o ně prakticky nemusíte vůbec starat, naši odborníci si s nimi hravě poradí.

Samozřejmostí při instalaci je, že dodržujeme veškeré platné normy, pečlivě instalujeme i s ohledem na Váš dům. Také se postaráme o kompletní revizi, která je nezbytná pro spuštění elektrárny do provozu

Přebytky vyrobené energie prodáváte do distribuční sítě na základě smlouvy s Vaším dodavatelem elektrické energie. Takže když odjedete v létě na dovolenou a dům spotřebovává minimální množství vyrobené energie, tak Vám solární elektrárna sama vydělává peníze. A díky tomu, že od nás budete mít v mobilu přehlednou aplikaci napojenou na elektrárnu, vše si můžete kontrolovat odkudkoli na světě.

Solární panely na rodinném domě u Prahy
Servis a dohled solární elektrárny

Instalací elektrárny to pro nás ale nekončí. Naši specialisté Vám jsou i nadále k dispozici. Na základě Vašich požadavků můžeme dohlížet na bezproblémový provoz elektrárny a zajistíme pravidelné kontroly a údržbu. Nemusíte se tedy obávat, že byste na to byli sami.

Také Vám pomůžeme s nastavením a optimalizací řídícího systému, takže se nemusíte bát, že si nebudete vědět s něčím rady. Poradíme, jak systém využívat co nejefektivněji. V prvním roce po předání obdržíte zdarma péči o celý systém elektrárny a roční prohlídku zdarma. V rámci které mimo jiné technik prohlédne všechny spoje dronem s termokamerou. Po prvním roce si můžete sjednat další pravidelné servisní prohlídky a dohled fotovoltaické elektrárny.

Jaké poskytuje VOLTIN záruky a garance:
  • 25 let na lineární (rovnoměrný) výkon panelu.
  • 15 let záruka na mechanické části.
  • 5 let záruka na střídač.
  • 10 let záruka na baterie.
  • 2 roky záruka na konstrukci, práci a ostatní komponenty

Samozřejmostí je, že VOLTIN drží veškerý použitý materiál skladem a v případě poruchy jej dokáží vyměnit.

Dotace na solární elektrárnu

Velkou výhodou je, že výši státní dotace znáte již při podpisu smlouvy, rovněž i nejzazší termín vyplacení. Je také velmi důležité vědět, že na dotaci máte nárok! Na pořízení fotovoltaického systému jsou přidělovány dotace až 205 tisíc Kč, maximálně však dotace může dosáhnout 50 % z ceny instalované elektrárny. V některých případech se ale ještě zvyšuje o dílčí bonusy. Dotace je státem vyplacena po kompletní realizaci díla, od předání to v současné době trvá zhruba tři měsíce.

Dotaci za Vás vyřídí VOLTIN

Veškeré papírování nutné pro dotaci za Vás vyřídí VOLTIN. Sami byste se v tom asi ztratili, ale především Voltin zná procesy, aby se vyplacení zbytečně neprotahovalo. Jediné, co musíte udělat, je z pohodlí domova si zřídit účet na portálu SFŽP, k čemuž je nezbytná identita občana. Ale s tím Vám také poradí, takže se toho nebojte, zabere to jenom chvíli.

Získejte navíc doplňkové dotace, nebo si zvyšte dotaci o 10 %

Pokud si spolu s elektrárnou zřídíte i nabíječku na elektromobily, můžete svůj dotační nárok zvýšit až o 70 tisíc Kč. Je to zajímavé i proto, že Váš solární systém bude umět dobíjet z přebytků vyrobené energie Váš automobil, takže nebudete muset tak často čekat ve frontách u veřejných nabíječek a z domova budete odjíždět s plně nabitou baterií ve vozidle. Dotační bonus můžete získat také při kombinaci Solární elektrárny a tepelného čerpadla, které Vám může výrazně snížit náklady za vytápění rodinného domu.

Dotační bonus si můžete zvýšit o 10 %, pro realizace v Moravskoslezském, Ústeckém a Karlovarském kraji.

Ekonomická výhodnost se s dotací výrazně zvyšuje

Dotace NZÚ (Státní program Nová zelená úsporám) výrazně urychluje návratnost investice do výstavby Fotovoltaické elektrárny. Ekonomická výhodnost je bez dotace hůře dosažitelná, ale díky dotaci se návratnost investice zkracuje až o 7 let. A to už je hodně zajímavé.

VOLTIN Realizace rozvaděče pro solární elektrárnu v domě u Prahy

Pokud stále váháte, zde jsou některé časté dotazy

Vyplatí se mi stavět fotovoltaickou elektrárnu?

Ano. Návratnost investice je při aktuální cenách energií přibližně 7 let a dále se zkracuje, takže investice se jednoznačně vyplatí.

Mám nárok na dotaci?

Ano, jedná se o nárokovou složku při splnění všech požadovaných podmínek dotace. Všechnu administrativu pro dotaci vyřizuje VOLTIN a její výši znáte při podpisu smlouvy.

Jakým způsobem mohu prodávat přebytky energie?

Jednoduše. Na základě smlouvy s Vaším dodavatelem elektrické energie, kterou Vám rovněž zajistí VOLTIN.

Jak velkou baterii budu potřebovat pro svůj dům?

Optimální výkon navrhne VOLTIN. Velikost baterie by měla být v rozmezí jeden až dvojnásobku instalovaného výkonu.

Kdy mi stát dotaci vyplatí?

Dotace je vyplacena po doložení a odsouhlasení všech potřebných dokladů po realizaci díla.

Investujte chytře

Je tedy evidentní, že v solární energetice je budoucnost. Z pohledu ekologie, ale i z pohledu investic.

Investujte chytře, s výhledem do budoucnosti a nechte si také profesionálně vybudovat vlastní solární elektrárnu. Se společností VOLTIN je to jednoduché, rychlé a nejen, že investujete do ekologie, ale hlavně můžete ušetřit nemalé peníze za provoz Vašeho rodinného domu.

Sjednejte si konzultaci s odborníkem z VOLTINu a nechte si zaslat nezávaznou nabídku na vlastní solární elektrárnu na Váš rodinný dům.

Zdroj: VOLTIN, https://www.facebook.com/VOLTIN.cz

KLÍČOVÉ POJMY: VOLTIN, Solární panely na klíč, Solární panely na rodinné domy, Solární panely pro firmy, Dotace na solární panely, Ušetřete za elektřinu, Náklady na rodinný dům, Snižte si náklady, Nová zelená úsporám.
Nezávazná poptávka
VOLTIN BLOG: Robert Kolman
Robert Kolman
OK
Ověřený autor
Konzultace zdarma

Chci sjednat konzultaci s technikem zdarma

Projektant solární elektrárny

Chci sjednat konzultaci s technikem

Technik přijede, probereme vaše možnosti a sestavíme nabídku na míru

Odeslání souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Děkujeme! Vaši poptávku jsem přijali.
Oops! Něco se pokazilo při odesílání formuláře.
Close